پنجشنبه, ۹ فروردين ۱۴۰۳، ۰۵:۲۵ ب.ظ

آشپزی، سبک زندگی،دانستنی ها

زندگی واقعا ساده است، ما اصرار داریم آن را پیچیده کنیم «کنفسیوس »

معرفی خواص خربزه به صورت کامل (خواص پوست، ریشه و تخم خربزه) و نقش آن در درمان بیماری ها

  • ۱۲۹۷

خربزه میوه محبوب خیلی ها در فصل تابستان است که حتی به عنوان دسر همراه با غذا آن را مصرف می کنند که البته خوردن خربزه با غذا زیاد توصیه نمی شود. برای دانستن خواص خربزه و نقش خربزه در درمان بیماری ها, خواص خربزه در درمان سنگ کلیه, خواص خربزه برای زنان باردار, خواص خربزه در طب اسلامی و طب سنتی و.... خواندن این متن را توصیه می کنیم. خواص خربزه حتی خواص پوست خربزه، ریشه خربزه و تخم خربزه را دست کم نگیرید. پوست خربزه نقش بسزایی در زیبایی پوست و برطرف کردن کک و مک و لک های پوستی دارد.

خواص خربزه از زیبایی پوست تا درمان بیماری ها

خواص خربزه در طب اسلامی

در روایات بسیار به خواص خربزه اشاره شده در زیر روایتی از امام علی (ع) درباب خواص خربزه ذکر می کنیم:

خربزه دارای مقدار زیادی ویتامین A و C و سلولز است. از امیرالمؤمنین (ع) نقل شده که خربزه دارای 10 خاصیت مهم است:

1.      طعام است و خوراکی است.

2.      نوشیدنی است و آبدار است.

3.      معطر و لطیف کننده طبع است.

4.      مانند شیرینی پرقند و لذت بخش است.

5.      شفابخش است.

6.       مانند گل ختمی در درمان روده ها مؤثر است.

7.      جزء سبزیجات است و خواص سبزیجات را دارد.

8.      نان خورش خوبی است.

9.      در افزایش قوه باء و ادرار مانند دارو عمل می کند.

10.  در خربزه هیچ نوع زیان و بیماری و دردی نیست.

خواص خربزه از نظر امام رضا (ع)

امام رضا (ع) فرمود: خربزه به منزله آب است، به منزله شیرینی است، معطر است، میوه گوارایی است، نظیف کننده دهان ودندان است، طعام خوبی است، خورش شایسته ای است، مثانه را شستشو می دهد، صورت را صاف می کند و دهان را خوشبو می کند.

و فرمود: استفاده از خربزه در ناشتا (شکم خالی) باعث فلج و درد پا می شود.

خانواده خربزه شامل انواع (گرمک و طالبی) نیز می گردد که خربزه نسبت به آن ها کم شیرین تر و سردتر است. خربزه شیرین به انسان شجاعت می بخشد.

  • طالبی و گرمک نسبت به خربزه کم آب تر هستند و بهترین نوع آن ها شیرین ترین و کم تفاله ترین آن ها است.
  • طالبی شیرین به هضم غذا کمک می کند و برای اغلب بیماری ها تجویز می شود. خوردن خربزه کال باعث ترسو شدن انسان می شود. گرمک برای یرقان و یبوست مفید است.

خواص خربزه

  1. رفع کننده رودل و کمک کننده به هضم غذا است.
  2. افزاینده ادرار
  3. رفع کم خونی، سل و سنگ مثانه
  4. تولید کننده عرق بدن
  5. افزاینده شیر زنان
  6. دفع کننده زخم های داخلی
  7. برای مبتلایان به یبوست، بواسیر و روماتیسم توصیه می شود.
  8. درمان دردهای چشم و ورم های جلدی
  9. ضماد گوشت خربزه جهت تسکین ورم و درد چشم و ورم های پوستی و جلدی بسیار مفید است.

خواص خربزه برای زنان باردار

مصرف خربزه در بارداری باعث زیبایی جنین شده و در دوران شیردهی نیز حجم شیر مادر را افزایش می دهد اما بهتر است مادران شیرده در مصرف آن زیاده روی نکنند.

خواص خربزه در دوران بارداری عبارتند از:

  • سرشار از اسید فولیک، آهن و ویتامین C است که به رشد جنین کمک شایانی می‌کند.

  •  خربزه حاوی ویتامین B۹ است. ویتامین B۹ مهم‌ترین ویتامین در دوران بارداری است، زیرا مانع از نقص لوله‌های عصبی در نوزادان می‌شود.
  • خربزه دارای عنصر روی است که برای رشد بافت‌های جنین لازم است.
  • خربزه منبعی غنی از مواد ضد انعقاد خون و آنتی اکسیدان برای مادر است.
  • مصرف خربزه در دوران بارداری، عفونت های جزئی در زنان باردار مانند تب و سرماخوردگی را برطرف می کند.
  • فیبر بالای موجود در خربزه سبب حل و فصل سوء هاضمه و یبوست در دوران بارداری می شود.
  • ضمن اینکه مصرف خربزه در بارداری, باعث رسیدن اکسیژن بیشتری به جنین داخل رحم همراه با خون می شود و رشد جنین را بهبود می بخشد.
  • ویتامین C موجود در خربزه، نه تنها کمک به هضم و جذب غذا می‌کند، بلکه اسیدیته و سوزش سر دل را کاهش می‌دهد.

خواص خربزه در درمان سنگ کلیه

یکی از خواص بی نظیر خربزه درمان سنگ کلیه با خربزه است. 

خربزه عروق را باز می کند و بهترین پاک کننده کلیه و مثانه است و سنگ کلیه را می ترکاند. خوردن مشتی از کوبیده مغز تخم آن ادرار را زیاد کرده، کلیه و مثانه را شستشو داده و مجاری بول را پاک می کند، برای این منظور حدود 8 گرم پوست خشک آن را دم کرده بنوشند سنگ دفع می شود.

هم چنین انداختن تکه ای پوست خربزه در دیگ غذا سبب زود پختن گوشت و طعام می شود. به علاوه خوردن مشتی از پوست خشک کوبیده آن تا چند روز با آب، سنگ کلیه را از بین می برد.

آیا خوردن خربزه قبل یا بعد از غذاخوب است؟

برخلاف آنچه در ایران مرسوم است و خربزه را با غذا یا بعد از غذا به عنوان دسر می خورند بهتر است با فاصله زیادی قبل از غذا خورده شود.

خواص خربزه در طب سنتی

خربزه در طب سنتی جایگاه ویژه ای دارد و در کتاب های طب سنتی به ارزش غذایی بالای خربزه فراوان اشاره شده است. در ادامه تعدادی از خواص خربزه در طب سنتی ایرانی را نام می بریم:

درمان کک و مک و لک صورت

مخلوطی از گوشت خربزه با بوره ارمنی را ضماد کنید مفید است.

خواص پوست خربزه

ضماد پوست خربزه برطرف کننده باد و نزله و ورم های دماغی بخصوص برای اطفال است.

دفع سنگ مثانه با خربزه

حدود 8 گرم پوست خشک خربزه را دم کرده بنوشید سنگ دفع می شود.

زود پختن غذا به کمک خربزه

انداختن یک تکه پوست خربزه در دیگ غذا و گوشت باعث زودتر پخته شدن آن ها می شود (آزمایش شده)

خواص ریشه خربزه

تهیه جوشانده ای از 5 تا 10 گرم از ریشه خربزه قی آور است.

درمان زخم های آبدار

ضماد مرهمی از مخلوطی از ریشه خربزه و عسل برای این نوع زخم ها بسیار مفید است.

خواص تخم خربزه

تخم آن گرم تر و ملین تر، برطرف کننده گیرهای کلیه، افزاینده ادرار، پاک کننده مثانه و معده و مفید برای سرفه های گرم و درد سینه و خشونت زبان و حلق و تب های گرم است. تخم خربزه همچنین برطرف کننده عطش و سوزش ادرار تسکین دهنده سوزش در مجرا که به علت دفع سنگ بوجود آمده باشد.

جلای رخسار و دفع لک ها

تهیه ضمادی از تخمیر یا پوست کوبیده آن جلا دهنده صورت و برطرف کننده لک ها می باشد.

زیان های خربزه

  • خوردن خربزه کال در کسانی که معده ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال و شکم روش کند.
  • خلط را افزایش می دهد و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
  • باعث تب های صفراوی می شود.
  • زیاد خوردن خربزه تولید گرمی می کند.
  • به عنوان دسر خوردن خربزه زیاد خوب نیست و بهتر است در فاصله غذاها مصرف شود.
  • خوردن خربزه با پنیر پسندیده نیست و برای طحال مضر است.
  • خوردن خربزه با عسل خطرناک است و ممکن است باعث مرگ شود!!
  • افراط در خوردن خربزه تولید ورم روده می کند.

فواید و زیان های خربزه را به طور کامل شرح دادیم. تمامی خواص خربزه که ذکر شد از منبع معتبری که نوشته غلامحسین قره گزلو است و در کتابی با نام خواص میوه ها و سبزی ها موجود می باشد جمع آوری شده که امیدواریم برای شما مفید واقع گردد.

 

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

معرفی کوتاه

یک دانش مکانی برای نوشتن مطالب مفید

قوانین و مقررات

محتوای دلخواه شما

تماس با ما

  • تماس با نویسندگان یک دانش